На війні загинув відомий журналіст Тарас Давидюк

На війні загинув відомий журналіст Тарас Давидюк

Відомий журналіст Тарас Давидюк загинув на околицях села Работине у Запорізькій області в п'ятницю, 3 листопада.

Інформацію про це оприлюднило видання "Горинь.інфо", яке було засноване ним.

"Наші серця розбиті — на війні з російськими окупантами загинув наш головний редактор і засновник Тарас Давидюк", — йдеться в повідомленні.

Тарас Давидюк народився 28 серпня 1986 року у місті Рівне і мав вищу освіту в області політології, завершивши Острозьку академію. Вже під час студентських років він активно долучився до патріотичних організацій.

У 2013-2014 роках чоловік відзначився як доброволець у 15-й "МНК-івській" сотні, а також у 14-й "пластовій" сотні Самооборони Майдану. З початком конфлікту на сході України, він вступив до добровольчого батальйону "Гарпун". Пізніше Тарас обрав шлях служби в одному з розвідувальних батальйонів ЗСУ, де залишився до 2019 року.

З початком активної фази російського вторгнення на територію України, Давидюк повернувся на передову. Він був у складі 14-го окремого полку.

"Тарас був закоханий у гори, а ще був незвичайним правдолюбцем. Чесний, упертий і вірний своїм словам і Батьківщині, яку захищав", - розповіли його колеги.

57d8348a-8dc3140df9e09c76a99b38efc9d1502b.jpg (142 KB)

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Непалі стався потужний землетрус, загинули щонайменше 128 людей.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.