На війні загинув майстер народних інструментів Сергій Павліченко

На війні загинув майстер народних інструментів Сергій Павліченко

На Покровському напрямку загинув майстер народних музичних інструментів Сергій Павліченко. 

Про це повідомив бандурист і лідер гурту "Хорея Козацька" Тарас Компаніченко.

Павліченко створював такі інструменти, як бандури, кобзи, ліри та гуслі, а після початку повномасштабного вторгнення добровільно вирушив на фронт.

"Нема слів - біль і сум. Ми називали його в нашому колі старих друзів Грицько. Грицько Папуга - таке нове козацьке ймення дали йому друзі в часі відродження нашого щирого Вільного Козацтва. Щирий козак, справжній гайдамака, майстер музичних інструментів( бандури, кобзи, ліри та гуслі)", – написав Компаніченко.

Режисер фільму "Довбуш" Олесь Санін також висловив свої співчуття і згадав роботу Павліченка:

"Моя фотографія з Покрови у Рівному 14 жовтня 2021 року. В руках колісна ліра роботи Грицька Павлюченка. Ми були радісні і щасливі. На цій лірі тепер гратимуть учні, діти спіпецької школи. Її голос звучав у фільмі Довбуш. А вчора…порвалася її співаниця. Вчора прийшла звістка, що поклав голову наш братчик за нашу свободу на фронті під Покровськом", - йдеться у дописі.

Сергій Павліченко був братчиком Київського Кобзарського цеху та учасником історичного клубу "Чорні Запорожці". Як розповів Тарас Компаніченко, він був активним учасником усіх Майданів і Революцій. У ніч з 18 на 19 лютого 2014 року був поранений під час протистояння з силовиками.

Павліченко також був співавтором першого фільму про "Холодноярських гайдамаків-повстанців" і створив десятки народних інструментів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на Львівщині автобус з військовими потрапив у ДТП.

Головне