На війні загинув грузинський доброволець Ніка Геленідзе

На війні загинув грузинський доброволець Ніка Геленідзе

Під Бахмутом на Донеччині загинув грузинський доброволець Ніка Геленідзе.

Цю новину оприлюднило "Ехо Кавказу".

"Сьогодні підтвердили загибель ще одного хлопця з великим серцем… Ніка Геленідзе… Слава Героям", - поділився інформацією грузинський активіст Гіга Макарашвілі.

31-й Ніка Геленідзе був переселенцем з Абхазії і проживав із сім'єю в грузинському місті Поті. В Україну він прибув 5 вересня.

630_360_1700318685-296.jpg (94 KB)

За даними його товаришів та знайомих, Ніка загинув 16 листопада, опинившись під обстрілом з боку російських сил під час операції з евакуації тіл загиблих.

Варто додати, що за останні кілька днів це звістка про загибель вже четвертого грузинського бійця. Раніше стало відомо про загибель Іраклія Курцикідзе, а також двох бійців Грузинського легіону — Рамаза Петелави та Беки Ломашвілі.

Нагадаємо, на фронті загинув військовослужбовець, письменник, автор роману "Спокійної ночі" Максим Петренко.

Раніше військового вважали зниклим безвісти. Він зник влітку 2022 року,  рідні вважали, що він перебуває в полоні.

"Підтвердили загибель. Максим Петренко – захисник, письменник, популяризатор читання, активіст у просуванні бібліотек, щирий, глибокий, уважний до деталей, таким його пам’ятатиму", — написала на своїй фейсбук-сторінці письменниця Валентина Захабура.

Максим Петренко викладав в Інституті комп’ютерних технологій Університету "Україна".

Як писав "Ми-Україна" раніше, Михайло Подоляк заявив, що "чублення" українців всередині країни призведе лише до послаблення рівня допомоги України з боку партнерів та союзників.

Головне