На війні загинули 123 українські митці - Точицький

На війні загинули 123 українські митці - Точицький

Статистика втрат серед українських митців під час повномасштабної війни продовжує зростати, на сьогодні 123 артисти віддали своє життя, захищаючи Україну зі зброєю в руках. Про це повідомив міністр культури та стратегічних комунікацій України Микола Точицький.

Ця війна має на меті знищення української культури, мови та ідентичності. "Ми маємо вже своє розстріляне покоління митців. Це 123 артисти, які зі зброєю в руках захищали нашу з вами історію", - підкреслив міністр культури та стратегічних комунікацій України Микола Точицький під час виступу в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини".

Збереження української ідентичності, яка є невід'ємною частиною європейської спадщини, стало питанням національної безпеки. Українські посадовці переконані, що ця війна має ознаки геноциду, і докладатимуть усіх зусиль, щоб представити її саме в такому світлі в міжнародних судових інстанціях.

"В цілому наші із вами колеги чітко розуміють, що ця війна має серйозні ознаки геноциду. І ми будемо робити все, щоб саме таким чином це було представлено в міжнародних судових інституціях", - наголосив Точицький.

Нагадаємо, російські війська за минулу добу 20 вересня здійснили масовані обстріли населених пунктів Херсонського, Бериславського та Каховського районів. Обстріли велися з артилерії, мінометів, авіації та дронів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, атаку на гуманітарну місію Міжнародного Комітету Червоного Хреста на Донеччині здійснили росіянами, а удар був умисним. Про це свідчать здобуті слідством докази, заявив Офіс генпрокурора. 

Головне