На відновлення Сейму і Десни знадобиться 2-3 роки

На відновлення Сейму і Десни знадобиться 2-3 роки

Масштабне забруднення річок Сейм та Десна сталося внаслідок викиду близько 5 600 тонн забрудненої води з цукрового заводу в Курській області. За оцінками експертів, на відновлення екосистем цих річок знадобиться 2-3 роки. Про це повідомив директор УкрГМІ ДСНС Володимир Осадчий.

Викид призвів до швидкого зниження рівня кисню у воді, що спричинило масову загибель риби. Наразі зібрано вже 31 тонну мертвої риби: 12,15 тонн на Сумщині та 19 тонн на Чернігівщині.

Забруднення вже пройшло 242 км Десною і, за прогнозами Укргідрометцентру, може досягти Київської області 14-16 вересня. Однак фахівці запевняють, що водопровідна вода у Києві відповідає всім нормам безпеки.

Державні служби проводять посилений моніторинг стану води. Відібрано 195 проб у трьох областях. Перевищень вмісту пестицидів, важких металів та інших небезпечних речовин не виявлено.

"Київводоканал" готується до можливого погіршення якості води у Десні. У разі необхідності буде впроваджено технологію посиленого очищення з використанням активованого вугілля.

Нагадаємо, Служба безпеки України повідомила про затримання агента ФСБ на Чернігівщині. 44-річний працівник місцевого заводу був завербований російською спецслужбою через антиукраїнські коментарі в Telegram-каналах. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, кандидат у віцепрезиденти США від республіканців Джей Ді Венс озвучив план кандидата у президенти Дональда Трампа щодо припинення війни в Україні.

Головне