На відновлення ДніпроГЕС потрібно щонайменше три роки — "Укргідроенерго"

На відновлення ДніпроГЕС потрібно щонайменше три роки —

Реконструкція Дніпровської ГЕС, яка постраждала від російських ракетних атак 22 березня та 1 червня, триватиме не менше трьох років. Ця гідроелектростанція зазнала значних руйнувань внаслідок ворожих обстрілів. Про це повідомив генеральний директор "Укргідроенерго" Ігор Сирота.

Процес розчищення руїн на пошкодженій гідроелектростанції після останнього нападу тривав шість тижнів і завершився 14 липня. Як зазначає Сирота, для реконструкції цієї енергетичної споруди необхідні додаткові кошти. Ці ресурси планується спрямувати на посилення захисту станції від можливих майбутніх російських атак.

"Для ворога ДніпроГЕС більш досяжна, лінія фронту — за 50 км. Вони бʼють там різними ракетами – С-300, Х-101, Х-69. Не завжди наша повітряна оборона може справитися з таким навалом ракет", — каже Ігор Сирота.

"Укргідроенерго" готує позови в міжнародні та національні суди щодо компенсації росіянами збитків через обстріл ДніпроГЕС – так само, як і щодо Каховської ГЕС. 

Нагадаємо, російська армія 16 липня 2024 року завдала ракетного удару по Корабельному району Херсона. Про це повідомив керівник ОВА Олександр Прокудін.

Як писали "Ми-Україна" раніше, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан звернувся до голови Європейської ради Шарля Мішеля з пропозицією відновити дипломатичні відносини з росією.

 

 

Головне