На відміну від Бахмуту під Авдіївкою зараз росіяни не економлять техніку, - 3 ОШБр

На відміну від Бахмуту під Авдіївкою зараз росіяни не економлять техніку, - 3 ОШБр

Росіяни продовжують намагатися відшукати слабкі місця в обороні Сил оборони України під Авдіївкою. Ворог постійне веде штурмові дії, десантується з техніки та прагне якомога ближче підійти до українських позицій, але успіху не має, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" пресофіцер Третьої окремої штурмової бригади (3 ОШБр) Олександр Бородін. 

На відміну від ситуацією з Бахмутом під Авдіївкою ворог зараз не шкодує ні живої сили, ні військової техніки. 

"Якщо на Бахмуті вони економили сильно техніку і намагались зеками це перекрити, то тут вони підставляють і техніку. Ми її нищимо, відчувається важливість цих штурмових дій, ймовірно, для політичного керівництва. Вони втрачають велику кількість того, що відновити складно", -розповів Бородін.

Попри великі втрати окупанти не полишають спроб штурмів, дуже сильна активність. Ворог інтенсивно використовує артилерію та FPV-дронів, а от КАБами працювати став менше. В 3 ОШБр пояснили ризиком збиття російських літаків-носіїв керованих авіабомб, тому вони обережні. 

Бородін розповів, що з російського боку під Авдіївкою воюють переважно лінійні бригади. 

"Це не зеки і не чмобіки, вони досить добре екіпіровані, плюс у них є вогнева підтримка. Але відношення до них залишились в цілому  таким самим - закидають групу, її знищують, вони одразу закидають наступну. Їхні БМП чавлять своїх, як вони воювали так і воюють в цьому плані", - розповів він. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, в ОСУВ "Таврія" Авдіївський напрямок назвали найважливішим зараз. На Авдіївці ворог провів перегрупування і включає в дію нові підрозділи на підсилення.

Головне