На виборах в Узбекистані перемогла керівна партія

На виборах в Узбекистані перемогла керівна партія

За підсумками парламентських виборів в Узбекистані, що відбулися 27 жовтня, перемогу здобула правляча Ліберально-демократична партія, отримавши 64 місця у 150-місному парламенті. Про перемогу політсили свідчать дані Центральної виборчої комісії.

За даними ЦВК, інші місця розподілилися наступним чином: Демократична партія "Міллій тікланіш" - 29 мандатів, Соціал-демократична партія "Адолат" - 21, "Народно-демократична партія Узбекистану" - 20, "Екологічна партія Узбекистану" - 16 мандатів.

У голосуванні взяли участь понад 15 мільйонів виборців, включаючи 140 тисяч громадян за кордоном. Загальна явка склала 74,72%. Найактивніше голосували у Ферганській області (75,71%), найнижча явка зафіксована в Ташкенті (62,39%).

Попри певні зміни після приходу до влади Шавката Мірзійоєва у 2016 році, політична система Узбекистану залишається закритою, з обмеженими можливостями для плюралізму та критики влади.

Нагадаємо, за результатами обробки 82,42% бюлетенів на дострокових парламентських виборах у Болгарії перемагає правоцентристська партія ГЕРБ колишнього прем'єр-міністра Бойка Борисова з 26,08% голосів. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські війська у ніч проти 28 жовтня випустили по території України 100 безпілотників. Українські Сили ППО знищили 66 із них.

Головне