На тимчасово окупованих територіях росіяни навмисно позбавляють людей батьківських прав — Лисянський 

На тимчасово окупованих територіях росіяни навмисно позбавляють людей батьківських прав — Лисянський 

На українських територіях, які поки що перебувають під контролем армії рф, збільшилась кількість дітей сиріт. Одна з причин полягає у тому, що росіяни позбавляють людей батьківських прав на ТОТ, повідомив директор Інституту стратегічних досліджень та безпеки Павло Лисянський.

"На тимчасово окупованих територіях збільшилась кількість дітей сиріт. На сьогодні кількість збільшилась внаслідок  примусової мобілізації серед робітників чоловічого населення на окупованій території та діяльність комісій з дотримання прав неповнолітніх на тимчасово окупованих територіях, які почали працювати з 2022 року", – розповів він.  

За його словами, росіяни збільшують кількість дітей сиріт навмисно позбавляючи батьків батьківських прав. Вони у 2022 році створили банки з персональними даними дітей сиріт на тимчасово окупованих територіях. Станом  на сьогодні у тестовому режимі росіяни під’єднали ці банки з персональними даними дітей до федерального банку даних. Вже залучають дистанційно потенційних батьків. Тих, хто згоден прийняти до себе викрадених з України дітей, вони приїжджають на тимчасово окуповану територію України,  проходять курси з «ідеологічного виховання» цих дітей і вже тільки після цього їх  забирають.

Як писав “Ми-Україна” раніше, за даними Уповадженого ВР з прав людини Дмитра Лубінця, українська прокуратура веде розслідування по 205 справах зґвалтування окупантами українців. Вік найменшої жертви становить чотири роки, найстаршої – 82. Омбудсмен наголосив, що російські солдати це роблять свідомо та масово.

Головне