На ТОТ росіяни примушують студентів виготовляти окопні свічки, - ЦНС

На ТОТ росіяни примушують студентів виготовляти окопні свічки, - ЦНС

На тимчасово окупованих російськими військами територіях зафіксовані випадки примусового трудового використання місцевого населення. За  повідомленнями представників слідчого комітету рф, студентам технікумів назаказано виготовляти свічки для окопів відповідно до вимог окупаційної влади. 

Про це повідомляє Центр національного спротиву. 

Ця злочинна практика презентується кремлівською пропагандою як спільна громадська ініціатива. Примусове виробництво свічок вважається “заліком” для студентів, а відсутність на заняттях може призвести до виклику батьків до навчального закладу. 

В ЦНС додали, що кожен очільник, що допомагає окупантам у здійсненні цієї практики, буде притягнутий до відповідальності за порушення прав людини та міжнародного права.   

Раніше в Центрі писали, що українців на тимчасово окупованих територіях, які не складуть присягу "на захист батьківщини" позбавлятимуть російського громадянства та відправлятимуть до в'язниці.

Документ підписали заступник міністра енергетики України Микола Колісник та міністерка економіки Словаччини Деніса Сакова.

Крім того, росія продовжує вивозити з тимчасово окупованих територій України промислове обладнання. Нині на ТОТ Донеччини фіксують чергову хвилю аудиту промислових підприємств.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, медики розповіли про стан другого поліцейського, якого підстрілили невідомі на Вінниччині.

Головне