На ТОТ окупанти хочуть вчити дітей збирати дрони, - ЦНС

На ТОТ окупанти хочуть вчити дітей збирати дрони, - ЦНС

Російські окупанти планують впровадити модуль технологій безпілотних літальних апаратів (БПЛА) на тимчасово окупованих територіях у рамках уроків праці.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Цей модуль буде спрямований на вивчення технологій, конструкції та збирання безпілотників для військових цілей. Крім того, учнів будуть підбурювати до подальшого навчання на технічних спеціальностях і до праці на військових заводах.

Кремль вважає володіння навичками управління дронами однією з ключових умінь для підготовки до військової служби. За даними Центру національного спротиву, окупанти намагаються залучити якомога більше молодих людей до своїх військових структур і роботи на об’єктах воєнно-промислового комплексу.

ЦНС підкреслює, що таким чином рф порушує міжнародне право, використовуючи цивільних осіб у військових цілях.

На тимчасово окупованих територіях Луганщини російські окупанти відкривають кадетські класи, де навчають дітей саперним справам, тактиці диверсійних груп та розвивають навички стрільби.

Раніше стало відомо, що росіяни змушують підлітків вступати у псевдоуніверситети на окупованих територіях. На окупованих територіях росіяни створили фейкові внз на базі захоплених приміщень українських університетів. А викладають у цих "закладах" люди без фаху, які замінили українських викладачів.

Також депортованих українських дітей вивезли до Білорусі та відправили на "навчання з виживання в надзвичайних ситуаціях", де беруть участь також білоруські військові

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Тайвань ввів санкції проти російської компанії I Machine.

Головне