На ТОТ Донеччини цивільні мешканці залишаються без доступу до медицини, - ЦНС

На ТОТ Донеччини цивільні мешканці залишаються без доступу до медицини, - ЦНС

Мешканці тимчасово окупованої Макіївки на Донеччині стикаються з труднощами в отриманні медичної допомоги через дефіцит медичного персоналу.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За їхньою інформацією, назріває черговий колапс у сфері медичних послуг. Мешканці не можуть отримати допомогу у центрі первинної медико-санітарної допомоги № 1 - одному з небагатьох закладів, що обслуговує саме цивільне населення. Цивільні у поліклініці стоять у черзі по кілька днів аби потрапити на прийом до лікаря.

Зазначається, що така ситуація склалась через недостатню кількість лікарів у медичному закладі. 

“Ті, що залишилися, або глибокого пенсійного віку, або й взагалі без відповідної медичної кваліфікації. Інших просто мобілізували до армії окупанта та перевели у воєнні госпіталі”, - йдеться у повідомленні.

Щоб вирішити проблему, кремль організовує "ротації" медичного персоналу з інших регіонів росії.

“Нещодавно партія лікарів прибула з Якутії. Крім медоглядів їх завданням є робота в мережі шпиталів на ТОТ”, - додали у ЦНС.

Нагадаємо, ситуація з водопостачанням у захопленому ворогом Таврійську Каховського району вийшла з-під контролю. Наразі вода у кранах не придатна до споживання. З кранів у місті тече технічна вода.

Як писав “Ми-Україна” раніше, окупанти на тимчасово окупованих територіях Херсонщини для школярів запроваджено обов’язковий курс управління дронами, який учні місцевих шкіл, опановують після теоретичних занять.

Головне