На тлі загрози вимкнення світла клієнти погасили вже 250 млн грн боргів, - YASNO

На тлі загрози вимкнення світла клієнти погасили вже 250 млн грн боргів, - YASNO

Після скасування мораторію на відключення від комунальних послуг українці стали старанніше платити за електрику. З початку року клієнти постачальника YASNO сплатили вже близько 250 млн грн боргів, розповів генеральний директор компанії Сергій Коваленко.

"Десь 20% боржників, які мали критично великий борг сплатили близько 100 млн. Загалом по наших клієнтах, які мають борг, десь 250 млн грн було сплачено. В першу чергу, ніхто не зацікавлений в припиненні електропостачання. В цілому спостерігається позитивна динаміка по сплаті боргів", - розповів він в ефірі марафону "Єдині новини".

Попри це є і випадки відключень. Світло "відрізають", коли клієнт не йде на контакт - не реагує на попередження та не сплачує кошти за спожитий ресурс.

Щоб повторно підключитися у абонента є два варіанти. 

"Перший - сплатити борг і подати заявку на підключення. Другий - якщо клієнт не в змозі сплатити борг повністю, то наші компанія робить так звану розстрочку. Треба прийти в наше відділення, сплатити невелику частину боргу і погодитись на сплату частинами на період від трьох до шести місяців", - пояснив Коваленко.

Нагадаємо, наприкінці 2023 року Кабмін скасував мораторій на відключення від комунальних послуг та нарахування пені за борги. Міністр енергетики України Герман Галущенко пояснив, чому влада пішла на такий крок. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Міненерго заявили, що тарифи на електроенергію в Україні упродовж поточного опалювального сезону зростати точно не будуть. Жодних планів щодо їх підвищення і після квітня у відомства нема.

Головне