На тлі масованої атаки Байден закликав ухвалити допомогу Україні

На тлі масованої атаки Байден закликав ухвалити допомогу Україні

На тлі масованої ракетної атаки росії на Україну президент США Джо Байден закликав ухвалити допомогу для нашої держави. За його словами, Конгрес повинен активізуватися і діяти без подальших зволікань.

Про відповідну заяву американського лідера йдеться на сайті Білого дому. Байден наголосив, що схвалити нове фінансування України на тлі масованих обстрілів потрібно якомога швидше

"Атака рф - це суворе нагадування світові, що після майже двох років руйнівної війни мета Путіна залишається незмінною. Він хоче знищити Україну і підкорити її націю. Його потрібно зупинити", - зазначив президент США.

Байден також повідомив, що допомога, яку Україні вже надали Сполучені Штати та союзники, значно посилила ППО України і вберегла  українські міста від ударів ракетами та дронами. Проте Конгрес має і надалі схвалювати Україні допомогу, інакше більше США не зможуть надсилати українцям системи для ППО та іншу критично важливу зброю.

Американський президент також нагадав, що війна росії проти України також має вплив на НАТО, Європу і майбутнє трансатлантичних відносин.

"Путін не лише робить спроби знищити Україну, а і погрожує деяким нашим країнам-членам НАТО. Коли диктаторам і автократам дозволяють грубо поводитися в Європі, то зростає ризик того, що Сполучені Штати будуть безпосередньо втягнуті в це", - резюмував Джо Байден.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, посол США Брінк відреагувала на ранкову атаку рф і зазначила, що Україна потребує фінансування вже зараз.

Головне