На тлі масованого удару рф по Україні Польща підняла в небо винищувачі

На тлі масованого удару рф по Україні Польща підняла в небо винищувачі

У зв'язку з підвищеною активністю російської авіації вранці 2 січня Збройні сил Польщі підняли у небо винищувачі. На тлі масованих пусків ракет по Україні для захисту польського повітряного простору були задіяні дві пари літаків F-16, поінформувало Оперативне командування ЗС країни. 

"Близько 5.45 ранку (6:45 за Києвом - ред). злетіла пара, що дислокується на базі в Лаську, а близько 6:15 (7:15 за Києвом) - пара з бази в Кшесинах", - вказано у дописі. 

Також у повітря був піднятий літак-заправник союзників. 

Місцеве населення попередили про підвищення рівня шуму, зокрема на сході Польщі, через роботу винищувачів.

Як відомо, під час попередньо масованої ракетної атаки 29 грудня повітряний простір Польщі порушила російська ракета. Керівник Генштабу польської армії Вєслав Кукал заявив, що "має підтвердження цієї інформації на національному та союзницькому радарах". 

Нагадаємо, 2 січня вранці армія рф атакувала Україну як мінімум 70 крилатими ракетами типу Х-101/Х-555/Х-55, десятком аеробалістичних "Кинджалів", трьома "Калібрами", 12 одиницями Іскандер-М/С-300/С-400 та чотирма Х-31П. Попередні підрахунки свідчать про застосування ворогом 99 ракет різних типів. Українська ППО впоралась із 72 цілями, всі "Кинджали" були збиті. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, в результаті ракетного удару по середмістю Харкова поранень зазнали 45 осіб, одна людина загинула.  
 
 

 

Головне