На тимчасово окупованій Херсонщині дітей навчають керувати дронами, - ЦНС

На тимчасово окупованій Херсонщині дітей навчають керувати дронами, - ЦНС

Окупанти на тимчасово окупованих територіях Херсонщини для школярів запроваджено обов’язковий курс управління дронами, який учні місцевих шкіл, опановують після теоретичних занять.

Про це повідомляє Центр національного спротиву. 

Учні п'ятих-шостих класів Благодатнівської школи змагалися у вміннях керувати квадрокоптерами після завершення теоретичного навчання. 

Окупанти також запровадили модуль з технологій безпілотних літальних апаратів (БпЛА) на уроках праці. Модуль спрямований на вивчення конструкції та складання дронів для військових цілей, а серед учнів ведеться агітація щодо вибору технічних спеціальностей та працевлаштування на військових заводах.

Кремль розглядає навички управління БпЛА як ключові для підготовки до військової служби, намагаючись залучити якомога більше молоді до своїх мілітарних структур.

“Цими діями окупанти знову порушують міжнародне право, використовуючи цивільне населення у військових цілях”, - зазначають в центрі.

Як писав “Ми-Україна” раніше, Джеффрі Конноллі, президент Парламентської асамблеї НАТО, висловив критичне ставлення до пропозиції президента України Володимира Зеленського щодо можливого розміщення українських військ у Європі після завершення війни.

Головне