На Тернопільщині затримали працівника ТЦК за продаж гуманітарних автівок

На Тернопільщині затримали працівника ТЦК за продаж гуманітарних автівок

На Тернопільщині працівник ТЦК організував незаконний бізнес з продажу гуманітарних автомобілів. Замість того, щоб передати транспортні засоби військовим, він продавав їх за значні суми грошей.

Про це повідомляє спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Під процесуальним керівництвом Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону 46-річного працівника ТЦК підозрюють у продажу транспортних засобів, ввезених до України через благодійні фонди для потреб військових формувань. За даними слідства, він продавав гуманітарні автомобілі, такі як “Opel Frontera”, "Jeep Grand Cherokee" та “Nissan X-Trail”, військовослужбовцям за 13 200 доларів США, замість того, щоб передати їх безкоштовно за призначенням.

Правоохоронці задокументували протиправні дії підозрюваного та затримали його згідно зі ст. 208 КПК України. Наразі прокурори подали клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідство веде Головне управління Нацполіції у Тернопільській області за матеріалами Департаменту військової контррозвідки СБУ.

За цей злочин підозрюваному загрожує від п’яти до семи років позбавлення волі, з трирічним обмеженням права обіймати певні посади та конфіскацією майна.

Як писали “Ми-Україна” раніше, російські військові атакували цивільне судно з українським зерном, призначеним для Єгипту, відразу після виходу з українських територіальних вод у Чорному морі.

Головне