На Тернопільщині затримали лікарів, через яких дві людини втратили зір

На Тернопільщині затримали лікарів, через яких дві людини втратили зір

У Тернопільській області викрили лікарів-офтальмологів, які виписали заборонений препарат пацієнтам, що призвело до втрати ними зору. Про це повідомили у Національній поліції.

Як зазначили у правоохоронних органах, медики обіцяли пацієнтам "повністю відновити зір завдяки дієвому препарату".

"Внаслідок їхніх дій 22 пацієнти медичного закладу повністю або частково втратили зір після введення забороненого препарату. Крім цього, за "ефективне лікування" лікарі вимагали з потерпілих по 2 000 гривень", - повідомили у поліції.

Зловмисники запевняли людей, що лікування є ефективним та безпечним. Однак після ін’єкцій у пацієнтів різко погіршувалося самопочуття - двоє людей втратили зір повністю, 13 осіб осліпли на одне око, а решта потерпілих продовжують лікування. 

"Після проведеної експертизи стало відомо, що медики вводили пацієнтам заборонений до застосування препарат - підробку, результати хімічного аналізу якого не відповідали оригіналу", - йдеться у повідомленні.

Слідчі поліції Тернопільщини вже оголосили підозри цим лікарям через неналежне виконання професійних обов'язків та вимагання.

Як повідомляли "Ми-Україна", російські окупаційні війська атакували дронами-камікадзе Нововоронцовку, що на Херсонщині. Внаслідок російської агресії пошкоджено карету швидкої допомоги.

Головне