На Тернопільщині викрито нарколабораторію: щомісячний прибуток понад 30 млн грн

На Тернопільщині викрито нарколабораторію: щомісячний прибуток понад 30 млн грн

Поліція Тернопільщини викрила міжрегіональне злочинне угруповання, яке щомісяця виготовляло майже 50 кг амфетаміну та заробляло понад 30 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Національна поліція України.

Під час масштабної спецоперації на Тернопільщині правоохоронці ліквідували наркоугруповання, що щомісяця виготовляло до 50 кг амфетаміну. 

Організатори наркосиндикату, двоє жителів Сумщини та Тернополя, відповідали за виготовлення і збут наркотиків. Один із них облаштував лабораторію у приватному будинку на Сумщині, де виготовляв амфетамін. Інший керував збутом через кілька інтернет-магазинів та залучав спільників для розповсюдження наркотиків через Telegram-канали.

За словами начальника управління боротьби з наркозлочинністю Михайла Димиди, угруповання було організоване кожен учасник мав чітко визначену роль. Один із фігурантів організував вирощування наркотичних рослин на власній присадибній ділянці, інший відповідав за рекламу і пошук клієнтів через інтернет. До злочинної діяльності було залучено шість знайомих, серед яких були “бухгалтер” і кур'єри, що займалися доставкою наркотиків.

Правоохоронці задокументували контрабанду психотропних речовин MDMA з Польщі, які перевозили через державний кордон у пасажирських автобусах, прихованих серед особистих речей і корму для тварин. Сировину завозили регулярними рейсами, що дозволяло приховувати контрабанду від митного контролю.

У ході операції проведено 32 обшуки, під час яких вилучили 15 кг амфетаміну, сім тисяч таблеток MDMA, автомат АК 74, близько 200 патронів, гранати, пристрій для відстрілу гумових куль, два автомобілі, мобільні телефони та банківські картки. Сировину для виготовлення наркотиків контрабандою ввозили з ЄС.

Всі затримані учасники злочинного угруповання вже повідомлені про підозру за ч. 1 та 2 ст. 255 (Створення і керівництво злочинною організацією), ч. 2 та 3 ст. 307 (Незаконне виробництво і збут наркотиків), ст. 305 (Контрабанда наркотичних засобів) та ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю). Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Спецоперація проходила під процесуальним керівництвом спеціалізованої прокуратури у сфері оборони. Тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх осіб, причетних до діяльності наркосиндикату.

Як писали “Ми-Україна” раніше, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн представила новий склад Єврокомісії.

Головне