На Тернопільщині та Хмельниччині викрили злочинну групу, яка утримувала 35 людей у неволі

На Тернопільщині та Хмельниччині викрили злочинну групу, яка утримувала 35 людей у неволі

Поліція Тернопільщини розкрила мережу псевдо-реабілітаційних центрів, де утримували проти волі 35 людей з алкогольною, наркотичною та ігровою залежністю.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Восьмеро спільників, які відкрили такі центри в Тернопільській та Хмельницькій областях, вже підозрюються в незаконному позбавленні волі та організованій злочинній діяльності. Протягом досудового розслідування поліція виявила, що двоє з них вже перебувають під слідством за аналогічні злочини.

Лікування в цих псевдо-реабілітаційних центрах коштувала від 10 до 20 тисяч гривень.

Ці центри просували свою діяльність через вебсайти та особисті знайомства, обіцяючи висококваліфіковану допомогу та сучасні методики лікування. За словами керівника відділу міграційної поліції ГУНП у Тернопільській області Олександра Буняка, “реабілітологи” в цих центрах не мали жодного медичного освідчення та мали проблеми з власною залежністю в минулому.

Люди жили в умовах жорсткої ізоляції, позбавлені засобів зв'язку та заборонений доступ до рідних. Поліцейські під час обшуків вилучили значну кількість матеріалів, що підтверджують протиправну діяльність фігурантів, включаючи гроші, техніку та лікарські засоби.

За даними слідства, обвинуваченим загрожує до 10 років позбавлення волі. Обговорюється питання про обрання запобіжних заходів для двох інших учасників групи.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський зустрівся з Наріманом Джелялом, якого напередодні повернули з російського полону.

Головне