На Тернопільщині судитимуть двох працівників ТЦК, які катували чоловіків, - ДБР

На Тернопільщині судитимуть двох працівників ТЦК, які катували чоловіків, - ДБР

Правоохоронні органи завершили розслідування справи щодо військових тернопільського військкомату, які в жовтні 2023 року побили чоловіків у приміщенні ТЦК. Результати розслідування передані до суду.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань та Офіс генерального прокурора.

Встановлено, що 6 жовтня 2023 року солдат-гранатометник та інші військовослужбовці зупинили місцевого мешканця для перевірки документів. Після того, як вони дізналися, що чоловік, хоч і є громадянином України, народився в російському Мурманську, пропонували йому проїхати до військкомату. Однак, коли він відмовився, його силоміць заштовхали до автомобіля, завдаючи ударів, та доставили до приміщення ТЦК.

У подальшому його та ще одного мобілізованого військових побили у приміщенні військкомату. Таким чином працівники ТЦК намагалися змусити чоловіків пройти військово-лікарську комісію та покарати їх за конфлікт з черговим, якого вони намагалися побити та відібрати в нього зброю.

Внаслідок цього один із потерпілих отримав травми середньої тяжкості, а інший - легкі.

Солдата-гранатометника та командира підрозділу обвинувачують у завданні тілесних ушкоджень середньої тяжкості, катуванні та незаконному позбавленні волі людини за статтями Кримінального кодексу України.

Командиру цього підрозділу також інкримінують катування та завданні легких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 125, ч. 3 ст. 127 КК України).

Як писав "Ми-Україна" раніше, у мережі запустили фейк про хлопця, якого вбили співробітники ТЦК.

Головне