На Тернопільщині судитимуть депутата, який переправляв військовозобов'язаних за кордон

На Тернопільщині судитимуть депутата, який переправляв військовозобов'язаних за кордон

В Тернопільській області судитимуть депутата сільської ради, який під виглядом волонтерів переправив за кордон 74-х ухилянтів. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Тернопільській області. 

"Отримавши доступ до службової документації, він вносив неправдиві відомості в листи-обґрунтування для виїзду волонтерів за кордон з метою ввезення гуманітарної допомоги для військових. У документи замість реальних прізвищ водіїв-волонтерів вписував дані ухилянтів. Тоді на підставі підроблених листів-обґрунтувань таких осіб включали до автоматизованої інформаційної системи і вони безперешкодно виїжджали за межі України, проте назад не поверталися", - розповіли правоохоронці.

Варто зауважити, що упродовж липня 2022 – січня 2023 років чоловік допоміг перетнути кордон 74 ухилянтам.

Слідчі ГУНП в Тернопільській області завершили досудове розслідування щодо організатора незаконної схеми переправлення осіб, які підлягали мобілізації, через державний кордон України. Підозрюваному загрожує до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, що співробітники Державної прикордонної служби України затримали 17 чоловіків, які намагалися потрапити до Молдови незаконним шляхом. 

Як повідомляли "Ми-Україна", прикордонники Могилів-Подільського загону на Вінниччині врятували в Дністрі 32-річного чоловіка.

Головне