На території ФРН виявили понад 160 українських дітей, яких викрала рф

На території ФРН виявили понад 160 українських дітей, яких викрала рф

Правоохоронці України та Німеччини спільними зусиллями виявили на території ФРН 161 українську дитину, яку було депортовано з Батьківщини російськими окупантами. Про це розповів очільник Нацполіції Іван Вигівський. 

"Встановлено місцезнаходження в Німеччині 161 української дитини, які розшукувались як примусово переміщені на тимчасово окуповані території або депортовані до росії та Білорусі", - зазначив він. 

В ході зустрічі з головою Федерального відомства кримінальної поліції ФРН Гольгером Мюнхом, яка пройшла в Берліні, Вигівський також підняв питання всіх воєнних злочинів, скоєних військовослужбовцями рф в Україні. Він зауважив, що українська сторона очікує на допомогу союзників та партнерів у притягненні окупантів до відповідальності, а керівництво країни-агресорки - у Спецтрибуналах та Міжнародному кримінальному суді (МКС). 

Нагадаємо, колишній директор управління спецрозслідувань Мін’юсту США Елі Розенбаум висловив сподівання, що спеціальний трибунал для притягнення до відповідальності російського диктатора Володимира Путіна буде створено вже цього року

Як писав "Ми-Україна" раніше, на початку квітня у Нідерландах представники 44 країн, серед яких  країни- члени ЄС, Грузія, Японія, Молдова та Нова Зеландія, висловили підтримку повній відповідальності росії за злочини проти України та підтримали ідею створення спеціального трибуналу для цієї цілі.

Головне