На Таврійському напрямку наші воїни ліквідували 93 окупантів за добу, – Тарнавський

На Таврійському напрямку наші воїни ліквідували 93 окупантів за добу, – Тарнавський

На Таврійському напрямку воїни Збройних сил України ліквідували 93 окупантів за добу. Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександр Тарнавський у своєму Telegram-каналі.

Як зазначається, артилерійські підрозділи Збройних сил України протягом останньої доби виконали понад 1000 вогневих завдань.

"Загалом, протягом минулої доби ворог 27 разів атакував наші позиції та здійснив 731 обстріл, завдав два ракетних та 24 авіаудари. Артилерійські підрозділи Сил оборони таврійського напрямку протягом доби виконали 1283 вогневі завдання", - йдеться в повідомленні.

За його словами, протягом останньої доби втрати ворога склали 309 осіб, серед них: безповоротні - 93; поранені - 208; у полоні - вісім.

Крім того, було знищено 19 одиниць військової техніки противника, серед якої: чотири танки, шість ББМ, вісім артилерійських систем та мінометів, одна РСЗВ.

"Також було знищено п'ять складів боєприпасів ворога. Ворога знищуємо", - додав Тарнавський.

Нагадаємо, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському та Мелітопольському напрямках. Оборонці мали успіх у напрямку Новоданилівки та Новопрокопівки в Запорізькій області. Там вони закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявленим цілям противника та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська перекидають сили на Запорізький напрямок. Оскільки логістика глобально по регіону ускладнена, вони намагаються маневрувати силами. Крім того, Гуменюк відмітила, що ЗСУ будуть продовжувати “засівати бавовну” на окупованих територіях.

Головне