На Таврійському напрямку армія рф втратила 165 осіб, - командувач Тарнавський

На Таврійському напрямку армія рф втратила 165 осіб, - командувач Тарнавський

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” генерал Олександр Тарнавський розповів, що на Таврійському напрямку армія рф втратила 165 осіб.

Про це він розповів у своєму Telegram-каналі.

"На Таврійському напрямку триває робота Сил оборони. Загалом, протягом минулої доби ворог 14 разів атакував наші позиції та здійснив 738 обстрілів, завдав 22 авіаудари. Артилерійські підрозділи Сил оборони таврійського напрямку протягом доби виконали 1119 вогневих завдань. За останню добу втрати ворога склали 165 осіб (безповоротні – 41, поранені – 124)", - розповів командувач.

За словами Тарнавського, також знищено 25 одиниць військової техніки противника. Зокрема, п'ять танків, два ББМ, сім артилерійських систем та мінометів, п'ять БпЛА, шість одиниць автомобільної техніки. Крім того, знищено два склади боєприпасів ворога.

Нагадаємо, українські воїни прорвали першу лінію оборони рф в Запорізькій області. Цьому передували тижні розмінування мінних полів. Тарнавський відзначив, що російські загарбники витратили 60% свого часу та ресурсів на зведення першої лінії оборони, і лише по 20% – на другу та третю.

За словами бригадного генерала, українські Сили оборони нині знаходяться між першою та другою оборонними рубежами. Наші захисники продовжують просування, здійснення тиску на ворога та зміцнення контролю на визволеній території.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Українські військові на нинішньому етапі наступальних дій просуваються по 50-200 метрів на добу. Хоча інколи руху немає взагалі, що робиться для убезпечення особового складу, розповів речник об’єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

Головне