На Таврійському напрямку ще мінус 431 окупант та майже 50 одиниць російської техніки за добу

На Таврійському напрямку ще мінус 431 окупант та майже 50 одиниць російської техніки за добу

На Таврійському напрямку військовослужбовці Збройних сил України знищили ще 431 російського окупанта та майже 50 одиниць російської техніки протягом доби.

Про це повідомив командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський у своєму Telegram-каналі. За його словами, втрати росії у живій силі по всій операційній зоні "ОСУВ "Таврія" склали 431 особу за добу.

При цьому росіяни втратили в озброєнні та військовій техніці близько 10 танків, 22 бойові броньовані машини, сім артилерійських систем та сім автомобілів. Також було нейтралізовано або знищено 339 безпілотників ворога різних типів. Сили оборони уразили один район зосередження особового складу ворога.

Ще четверо російських окупантів було захоплено в полон на цьому напрямку.

Водночас загарбники завдали 57 авіаційних ударів, чотири ракетних удари, 89 ударів дронами-камікадзе. Також вони вчинили 64 штурмові дії та 1072 обстріли, серед яких шість - із застосуванням отруйних речовин, як повідомив Тарнавський.

Крім того, росіяни зосереджують основні зусилля на Авдіївському напрямку, де 28 лютого ЗСУ відбили 25 атак поблизу населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське, Невельське.

На Новопавлівському напрямку українські оборонці стримують росіян у районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки та Урожайного. Там минулої доби відбулося загалом 38 боєзіткнень. Росіяни не мали успіху в місті Красногорівка, яке була деокуповано зусиллями підрозділів 3-ї штурмової бригади. У цьому місті втрати ворога убитими та пораненими склали близько 100 осіб.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, ситуація на Авдіївському напрямку залишається складною.

Головне