На Таврійському напрямку росіяни відмовляються йти в атаку, - Штупун

На Таврійському напрямку росіяни відмовляються йти в атаку, - Штупун

На Таврійському напрямку російські окупанти проявляють непокірність, відмовляючись брати участь у штурмах та навіть виходити з окопів.

Про це повідомив полковник, речник Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону.

Він розповів, що через новорічні свята росіяни не дуже охоче йдуть в атаку. Деякі підрозділи починають бунтувати, відмовляючись або втікаючи з окопів, щоб уникнути бойових дій. З іншого боку, вони саботують.

За словами полковника, "противник старається завдати максимальних втрат логістичним маршрутам, українським укріпленням та вбити українських захисників". Штупун додав, що після цього окупанти можуть спробувати знову направити вперед "м’ясні" штурми за допомогою нових піхотних підрозділів.

Штупун також повідомив, що на Запорізькому напрямку росіяни виявляють спроби відновити втрачені позиції. Загалом, загальні втрати противника тримаються на рівні 400-500 окупантів щоденно.

Зазначимо, що протягом минулої доби було зафіксовано 59 бойових зіткнень. Збройні сили України продовжують активні операції, завдаючи втрат російським військам в живій силі та техніці, виснажуючи противника по всій лінії фронту.

Нагадаємо, за підсумками бойової доби 4 січня сукупні втрати російської армії у війні проти України зросли на ще майже 800 солдатів. Сили оборони України також утилізували дев'ять танків, 14 бойових броньованих машин, 30 артилерійських систем, 18 дронів та 40 одиниць автотехніки.

Таким чином від початку повномасштабної агресії росії ворог втратив більш як 363 тис. військовослужбовців.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, армія рф вчергове атакувала Україну кількома десятками ударних дронів. 

Головне