На Таврійському напрямку окупанти застосовують близько 100 дронів за добу

На Таврійському напрямку окупанти застосовують близько 100 дронів за добу

Протягом останніх трьох днів російські окупанти інтенсивно використовують дрони-камікадзе та намагаються зберігати рівень їхнього військового використання - приблизно 100 одиниць щодня.

Про це повідомив речник Об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі національного телемарафону.

Він також поділився інформацією про зниження активності артилерії, проте зазначив, що ворог продовжує завдавати ракетних та авіаударів, здійснюючи 12 та 16 у відповідності.

Окупанти влаштували 40 бойових зіткнень та виконали 876 артобстрілів, основні з яких спрямовані на Авдіївський напрямок. Також були відбиті вісім атак у районах Степового та Авдіївки і 21 атака поблизу Північного, Первомайського та Невельського.

Кількість атак за останні три дні зменшилася через активність великих груп ворога та значну кількість бронетехніки, які вони задіяли. Мар'їнка та Новомихайлівка також відзначилися активізацією ворожих дій, де було відбито дев'ять атак, і двічі ворог невдало намагався провести штурмові дії на захід від Вербового.

Нагадаємо, ситуація на сході залишається складною, і ворог продовжує активні наступальні операції на Куп’янському, Лиманському, Сіверському та Бахмутському напрямках, заявив командувач Сухопутних військ Збройних Сил України, генерал-полковник Олександр Сирський.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Херсоні російський дрон знищив представництво омбудсмана.

Головне