На Сумщині запроваджується система перепусток для доступу у прикордонні райони - Дрозденко

На Сумщині запроваджується система перепусток для доступу у прикордонні райони - Дрозденко

На прикордонних територіях Сумської області впроваджується система перепусток для контролю доступу. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив начальник Сумської обласної військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Це рішення прийняте у зв'язку з тим, що деякі мешканці намагаються повернутися до своїх домівок після попередньої евакуації, хоча таких випадків не надто багато.

Влада наполегливо рекомендує утриматися від повернення через небезпеку. Однак, розуміючи різні життєві обставини, запроваджується гнучка система дозволів для місцевих жителів, їхніх родичів та осіб з поважними причинами для відвідування цих районів.

Попри впровадження перепусток, доступ до прикордоння не буде повністю заблокований. Втім, населенню настійно радять не наражатися на ризики без крайньої необхідності.

"Ми всіляко відмовляємо від таких ідей. Крім того, вже на обласному рівні, ми розгортаємо цілу систему перепусток для тих, хто там проживає, у кого там є родичі чи схожі обставини. Тому там не абсолютно жорстке блокування, хоча ми радимо не наражатися на небезпеку", - пояснив Дрозденко.

Нагадаємо, кіберпідрозділ ГУР Міноборони України спільно з хакерами ВО Team здійснили успішну атаку на інфраструктуру провайдера "Вега" в Челябінській області рф. Про це повідомляє пресслужба ГУР.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у селищі Гостомель Бучанського району Київської області на дитячому майданчику знайшли ручну гранату Ф-1. Про це повідомили в ДСНС.

Головне