На Сумщині оголошено примусову евакуацію людей з 90 населених пунктів

На Сумщині оголошено примусову евакуацію людей з 90 населених пунктів

У Сумській області розпочинається примусова евакуація дітей та їхніх батьків із 90 населених пунктів. Про це пише Telegram-канал "Ми-Україна".

Це стосується Білопільської та Ворожбянської міських територіальних громад, Краснопільської та Хотінської селищних територіальних громад, Юнаківської, Миропільської та Миколаївської сільських територіальних громад Сумського району.

До організації примусової евакуації дітей та їх батьків залучено соціальні служби органів місцевого самоврядування та державної влади, поліцію, рятувальників та військових. Оповіщення населення про початок евакуації проведе Департамент цивільного захисту населення Сумської ОВА та Сумська районна військова адміністрація.

Нагадаємо, що поліція Костянтинівки за місяць з Костянтинівської та Іллінівської громад евакуювала понад 1600 дітей з небезпечних районів, зокрема під час чергового рейсу вивезла 10 дорослих і дітей, коли місто зазнало обстрілу.

Як писали “Ми-Україна” раніше, на Куп’янщині влада оголосила примусову евакуацію родин з дітьми ще з 29 населених пунктів. Попри це, в небезпечних зонах досі знаходяться 235 неповнолітніх.

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.