На сході – складна ситуація, тривають гарячі бої, ворог підтягнув сили, – Маляр

На сході – складна ситуація, тривають гарячі бої, ворог підтягнув сили, – Маляр

Ситуація на сході 19 червня залишається складною, ворог здійснює активний наступ на Лиманському і Куп‘янському напрямках, намагаючись перехопити ініціативу. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

"Фіксується висока активність ворожих обстрілів. Тривають гарячі бої", - зазначила вона.

За наявними у Міноборони даними, сили противника не відмовляються від намірів окупувати Донеччину та Луганщину в адміністративних межах областей. Цей напрямок для окупаційного війська є на сьогодні основним.

"Наші війська мужньо діють в умовах переваги ворога в силах та засобах і не дають ворогу просуватись", - наголосила заступниця міністра.

Нагадаємо, російські військові зосередили основні сили на на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. На зазначених ділянках фронту відбулося 24 бойових зіткнення протягом минулої доби.

Вночі росія завдала чергового удару ракетами та іранськими ударними БпЛА “Shahed” по Україні.

Протягом минулої доби противник завдав 59 авіаційних ударів та здійснив понад 100 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Як писав "Ми-Україна" раніше,проросійська політична партія “Шор” у Молдові тепер поза законом. Відповідне рішення 19 червня прийняв Конституційний суд країни. Президентка Молдови Майя Санду наголосила, що суспільство давно чекало на це рішення. Вона додала, що політична сила, "створена на корупції та заради корупції, становить небезпеку для конституційного ладу та безпеки держави". 

Головне