На Шанхай обрушився найсильніший тайфун за останні 75 років

На Шанхай обрушився найсильніший тайфун за останні 75 років

Тайфун "Бебінка", який досяг Шанхаю вранці 16 вересня, став найпотужнішим у місті з 1949 року. Швидкість вітру сягала 42 метри на секунду.

Про це повідомляє центральне метеорологічне управління Китаю.

Очікується, що тайфун рухатиметься в напрямку захід-північний захід зі швидкістю 25 км/год і до ночі 17 вересня ослабне в районі стику провінцій Аньхой та Хенань.

Раніше влада Китаю оголосила найвищий червоний рівень небезпеки у зв'язку з тайфуном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відень йде під воду: у місті через повінь оголосили часткову евакуацію

Найсильніший шторм до "Бебінки", який обрушився на Шанхай, був тайфун "Глорія" 1949 року зі швидкістю 144 км/год. У 2022 році місто також було під загрозою через тайфун "Муйфа", але той обрушився на місто Чжоушань.

Шанхай рідко стикається з сильними тайфунами, які здебільшого вражають південні регіони Китаю. Однак цього разу через "Бебінку" 1-ї категорії влада міста не ризикує.

У неділю скасували усі рейси у двох аеропортах Шанхаю, а компанія Shanghai Airport (Group) Co коригуватиме графік залежно від ситуації. Також деякі залізничні рейси призупинені для забезпечення безпеки пасажирів.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Укрзалізниця оновила інформацію про скасування та зміни рейсів через повінь у Європі.

Головне