На росії вирішили забирати гаджети у солдат, яких відправляють в Україну

На росії вирішили забирати гаджети у солдат, яких відправляють в Україну

Влада країни-агресорки росії вирішила вилучати гаджети у солдат, коли вони перебувають у зоні бойових дій в Україні. Таким чином росіяни хочуть приховати рівень втрат у війні, повідомляє Центр національного спротиву.

"Позбавити будь-яких засобів зв’язку у зоні так званої “сво”. Таке рішення прийняв комітет держдуми рф з питань “нападу”. За недотримання такої вимоги російським  терористам буде загрожувати дисциплінарний арешт до 10 діб. Головна причина такого кроку - масові витоки інформації про втрати ворога в Україні", - йдеться у повідомленні.

За даними ЦНС, ті росіяни, яких їхня влада відправила вмирати в Україну, скаржаться у розмовах рідним, що командування не платить їм обіцяні кошти, а втрати на війні - величезні.

"Через такі "новини" трапляються поодинокі випадки, коли мамки чи дружини “героїв” ставлять непотрібні питання владі", - зазначили у Центрі нацспротиву.

Крім того своє невдоволення таким рішення влади рф вже висловили російські воєнкори. 

"Кажуть, що такий крок за її неухильного виконання в зоні проведення “сво” призведе до “абсолютної паралізації органів військового управління та втрати керованості військами", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляли "Ми-Україна", російські окупанти на фронті, зокрема на Таврійському напрямку, почали частіше застосовувати дрони для скидання боєприпасів, в тому числі з отруйними речовинами. 

Головне