На Рівненщині віряни побилися через церкву

На Рівненщині віряни побилися через церкву

У селі Гільча Рівненської області стався конфлікт між парафіянами Православної церкви України та прихильниками Української православної церкви московського патріархату. Про це йдеться на сайті Рівненської єпархії УПЦ.

Відомо, що на подвір’ї Миколаївського храму віряни влаштували бійку.

"Віряни УПЦ села Гільча блокували доступ до Миколаївської церкви прихильникам ПЦУ, котрі як злодії вночі вдерлися у їх храм. Відбулися сутички, чоловіки з ПЦУ напідпитку шарпали жінок похилого віку, били навіть мам воїнів, котрі зараз на фронті. Віряни УПЦ змушені були залишити територію та молитися перед ворітьми", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці були змушені розігнати усіх за територію храму.

Крім того, віряни московського патріархату погрожували настоятелю отцю Герману відрізати голову, якщо він буде звершувати богослужіння у селі.

Зазначається, що церковний конфлікт у Гільчі триває вже кілька років. 

Нагадаємо, що 27 липня Православна церква України затвердила перехід на новий календар з 1 вересня 2023 року. Через це деякі релігійні свята змінять свої дати. 

Як повідомляли “Ми-Україна”, за Митрополита Української православної церкви Московського патріархату і колишнього намісника Києво-Печерської лаври Павла внесли заставу у розмірі 33 млн гривень. Його випустили з-під варти.

Головне