На Рівненщині затримано голову громади та депутата за корупцію у земельних питаннях, - ОГПУ

На Рівненщині затримано голову громади та депутата за корупцію у земельних питаннях, - ОГПУ

Голова громади Вараського району та депутат однієї з міських рад отримали підозри у корупційних злочинах, пов'язаних з вирішенням земельних питань.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора України.

За даними слідства, голова громади обіцяв директору аграрного підприємства не піднімати питання розірвання договорів оренди земельних ділянок на сесії місцевої ради. За цю "послугу" посадовець вимагав 5000 доларів США. Додатково, директор підприємства передав ще 10 000 доларів депутату, щоб той вирішив це ж питання з іншими депутатами громади.

Голові громади інкриміновано:

  • закінчений замах на одержання неправомірної вигоди (ч. 2 ст. 15 КК України);
  • підбурення до надання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій місцевого самоврядування (ч. 3 ст. 368 КК України);
  • вплив на прийняття рішення (ч. 4 ст. 27 КК України);
  • одержання неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 369-2 КК України).


Депутату міської ради інкримінується:

  • одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на осіб, уповноважених на виконання функцій місцевого самоврядування (ч. 2 ст. 369-2 КК України).


Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи. Депутату призначено цілодобовий домашній арешт, а голові громади тримання під вартою з правом внесення 205 904 грн застави. Додатково, рішенням суду очільника громади відсторонено від займаної посади.

Досудове розслідування проводить Нацполіція за оперативного супроводу СБУ.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України затримала на Донеччині 38-річну мешканку Старобешівського району, яка збирала інформацію для російської армії на Покровському напрямку.

Головне