На річці Сейм зафіксовано повторне забруднення, - Міндовкілля

На річці Сейм зафіксовано повторне забруднення, - Міндовкілля

Ситуація на річці Сейм станом на 22 вересня залишається напруженою через повторне забруднення, яке продовжує просуватися по її руслу. 

Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Зміни зафіксовані біля села Чумакове, де прозорість води покращується, проте вона все ще має жовто-зелений та місцями сіруватий відтінок.

У селах Мутин та Озаричі вода залишається мутною, а рівень хімічного споживання кисню перевищує норму у 4,3 рази. Також зафіксовано відсутність розчиненого кисню.

У місті Батурин вода темніє, має незначний специфічний запах, але мор риби поки не спостерігається. Хімічне споживання кисню перевищує норму у 1,1 рази, однак кисневий режим знаходиться у нормі. Також перевищено допустимий рівень вмісту марганцю до 1,3 рази. Інші показники: амонійний азот, загальне залізо, нітрити, фосфати та хлориди - залишаються в межах норми.

На річці Десна спостерігається стабілізація ситуації. На всій протяжності у Чернігівській області вода посвітлішала, подекуди на дні осад темного кольору, неприємний запах та мор риби не спостерігаються. У річці з’являються живі водні біоресурси.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, станом на 18 вересня візуальних ознак забруднення Десни на Київщині поменшало - вода посвітлішала, запах зник, а замору риби та інших водних біоресурсів не спостерігалося.

Головне