На "Рамштайні" утворили "коаліції можливостей" для довготривалого захисту України

На

На "Рамштайні" утворили "коаліції можливостей" для довготривалого захисту України. Про це повідомив голова Пентагону Ллойд Остін.

Естонія та Люксембург очолить коаліцію, яка спрямована на підтримку українською IT-інфраструктури. Литва допоможе із розмінуванням, а США очолять коаліцію, яка допомагатиме Україні розвивати власні Повітряні сили (Данія та Нідерланди будуть співлідерами цієї коаліції).

Болгарія пообіцяла передати Україні компоненти для систем ППО С-300. Франція зобовʼязалась передати самохідні артилерійські установки Caesar і прискорити їхнє виробництво. Канада протягом наступних трьох років інвестує пів мільярда доларів в бронетехніку для України.

Також Литва оголосила, що передасть Україні два комплекси ППО NASAMS, 155-мм боєприпаси, електрогенератори, армійські розкладачки й одяг.

Нагадаємо, уряд Канади схвалив новий пакет військової допомоги для України. Загальна сума військової допомоги становить 25 мільйонів канадських доларів (приблизно 19 млн доларів США).

Відомо, що українські захисники отримають обладнання, військове взуття, термобілизну та зимові спальні мішки.

Як повідомляли "Ми-Україна", у 2024 році Бельгія передасть на допомогу Україні 1,7 мільярда євро— це податки з доходів від заморожених російських активів.

 

 

Головне