На Прикарпатті через зливу затопило 600 будинків

На Прикарпатті через зливу затопило 600 будинків

На Прикарпатті через грозову зливу затопило 600 будинків. Також підтопило дороги та відкриті території. Рятувальники врятували вісім людей, евакуювали 45, з них 11 дітей.

Про це повідомила прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій у Telegram-каналі.

"Станом на 15:00 рятувальники та представники місцевої влади встановили, що внаслідок грозового дощу, підняття рівня води в місцевих потічках відбулось підтоплення 600 дворогосподарств, підвальних приміщень, відкритих територій та місцевих доріг", - йдеться в повідомленні.

Йдеться про затоплення наступних районів:

  • Коломийський район (с. Мишин, с. В. Вербіж та с. В. Ключів) близько 340 дворогосподарств;
  • Калуський район (м. Калуш) підтоплено близько 30 дворогосподарств;
  • Косівський район (смт. Яблунів, с. Стопчатів, с. Уторопи, с. Люча) підтоплено близько 80 дворогосподарств;
  • Надвірняський район (с. Стримба, с. Гвізд; смт Делятин, смт. Ланчин) підтоплено близько 150 дворогосподарств.

Врятовано було вісім людей. Також акуйовано 45, з них 11 — діти. Усього залучили 70 фахівців ДСНС, 20 одиниць техніки, з них п'ять плавзасобів та два “БОГУНА".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Чернігівської області через непогоду залишилося 222 населені пункти знеструмленими.

“Унаслідок грози та сильного вітру пошкоджено близько сотні ЛЕП. Без електропостачання залишилося 222 населених пункти області: Чернігівський район – 112, Ніжинський район – 65, Прилуцький район – 3, Корюківський район – 42. До відновлювальних робіт залучені усі наявні сили і засоби АТ “Чернігівобленерго”, – йдеться в повідомленні.

Головне