На прикордонні Вінниччині ввели додаткові обмеження для чоловіків: перелік

На прикордонні Вінниччині ввели додаткові обмеження для чоловіків: перелік

Державна прикордонна служба оголосила про запровадження обмежень для чоловіків у низці прикордонних громад Вінницької області, які межують з Молдовою. Про це поінформувала пресслужба Могилів-Подільського прикордонного загону.

Обмеження діють на територіях вздовж держкордону в Яришівській, Могилів-Подільській, Ямпільській, Студенянській громад Могилів-Подільського та Тульчинського районів.

"Заборонено в’їзд осіб чоловічої статі віком від 18 до 60 років включно в вищезазначену смугу місцевості вздовж державного кордону в тому числі з метою туризму, відпочинку, рибальства", - йдеться у дописі. 

Виключення зроблені для осіб, які: 

  • живуть або працюють у межах визначеної зони, 
  • проходять навчання у навчальних закладах в межах вказаних громад, 
  • мають у власності ділянки у межах визначеної смуги, 
  • транзитом проїздять вказаними ділянками з пунктів перетину через кордон в інші райони,
  • їдуть до кордону задля його перетину маючи на руках необхідні документи, 
  • приїздять на запрошення громадян, які постійно проживають у визначеній ДПСУ зоні у разі якщо запрошуюча сторона "зобов’язалася нести відповідальність за порушення законодавства України з прикордонних питань запрошеними особами".

Також під забороною перебування чоловіків вказаних вікових категорій без військового квитка, посвідчення офіцера запасу чи документів, які свідчать про на відстрочку або звільнення від призову.

В межах територій завширшки 500 м від адмінкордону (за виключенням населених пунктів), які розташовані у визначеній прикордонниками зоні заборонений вихід плавзасобів, ведення рибальства, відпочинок цивільних, використання БпЛА.

Окрім того, на узбіччях доріг поза встановленими автомобільними стоянками заборонені скупчення автомобільного транспорту (більше двох) та зупинки ТЗ на період, що перевищує 20 хвилин. Під забороною транспортування в автівках озброєння (без дозволу на на це) та 
застосування приладів нічного бачення, тепловізійної техніки та радіостанцій (виключення - спецтехніка та машини спецпризначення).

Як писав "Ми-Україна" раніше, співробітники поліції від початку повномасштабного вторгнення викрили понад 400 угруповань, які організовували незаконні перетини кордонів.

Головне