На Прикарпатті затримали жінку та її спільника, які підпалювали військові авто

На Прикарпатті затримали жінку та її спільника, які підпалювали військові авто

Служба безпеки України та Національна поліція затримали двох зловмисників, які підпалювали військові автомобілі в Івано-Франківську, зокрема 24-річну жительку міста та її 40-річного сусіда.

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

Фігуранти шукали способи швидкого заробітку в інтернеті, внаслідок чого зв'язалися з ворожим представником, який запропонував їм гроші в обмін на співпрацю. Основними цілями зловмисників були військові авто, що проходили техобслуговування після виконання бойових завдань.

З метою уникнення викриття, фігурантка залучила свого спільника для виконання підпалу, який діяв уночі, приховуючи обличчя та використовуючи рукавиці. Проте їхні спроби не увінчалися успіхом, зловмисників затримали одразу після підпалу камуфльованого мікроавтобуса.

Під час обшуків у затриманих вилучили мобільні телефони, що використовувалися для координації злочинної діяльності. Обом затриманим повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне пошкодження майна шляхом підпалу).

Зловмисники перебувають під вартою та їм загрожує до 10 років позбавлення волі. Комплексні заходи проводилися під процесуальним керівництвом Івано-Франківської обласної прокуратури.

Як писали “Ми-Україна” раніше, в Печерському районному суді Києва 30 вересня відбулося засідання у справі митрополита УПЦ МП Павла Лебедя, якого звинувачують у виправданні російської агресії проти України. Проте слухання було перенесено через відсутність його адвокатів.

Головне