На Прикарпатті росіяни поцілили в об'єкт критичної інфраструктури

На Прикарпатті росіяни поцілили в об'єкт критичної інфраструктури

Російські окупаційні сили здійснили масовану ракетну атаку на Україну.  У Івано-Франківській області були чутні вибухи - ворог атакував критичну інфраструктуру.

Про це повідомила голова Івано-Франківської обласної адміністрації Світлана Онищук.

За її словами, були зафіксовані атаки на об'єкти критичної інфраструктури. Російські війська використовували різні види зброї.

"Не оминула загроза і Прикарпаття. Ціллю ворога став об'єкт критичної сфери", - йдеться у дописі.

За висновками Онищук, рано вранці українські протиповітряні сили здійснили успішні відбиття повітряних цілей.

"На світанку наші відважні захисники неба знешкодили повітряні цілі. Дякуємо силам ППО за те, що цілодобово стоять на захисті нашого спокою, дякуємо всім, хто кожен день працює задля майбутнього країни, хто рятує, оберігає та боронить рідну землю, не втрачає віру у нашу Перемогу і мирне життя", - додала Онищук.

Нагадаємо, в Міненерго повідомили, що у ніч на 29 березня противник атакував електростанції у центральних та західних регіонах України, спрямовуючи свої удари на об'єкти в Полтавській, Черкаській та Дніпропетровській областях.

Загалом цієї ночі російські сили використали майже сто засобів повітряного нападу - 60 ударних безпілотників та 39 ракет. Міста та інфраструктурні об'єкти України були атаковані "Кинджалами", "Іскандерами", Х-101, Х-59 та "шахедами". Українська протиповітряна оборона здійснила успішну оборону від 84 повітряних цілей.

Однією з масованих ракетних атак у ніч на 29 березня була Черкащина. В області зафіксовані пошкодження енергетичних мереж. У Дніпропетровській області ворожі снаряди пошкодили електромережі у трьох районах - Дніпровському, Криворізькому та Кам'янському. Є один постраждалий. У зв'язку з цим в області було введено аварійні відключення електропостачання.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, під час масованого ракетно-авіаційного удару постраждали відразу три теплоелектростанції ДТЕК.

Головне