На прибережжі Херсонщини немає жодної школи, яка не зазнала руйнувань через обстріли

На прибережжі Херсонщини немає жодної школи, яка не зазнала руйнувань через обстріли

На прибережжі Херсонщини немає жодної школи, яка не зазнала руйнувань через обстріли окупантів. Про це повідомив в ефірі "Єдиного марафону" на каналі "Ми-Україна" речник Херсонської ОВА Олександр Толоконніков.

"Під обстріл рф потрапляють і лікарні, і дитсадочки, і будинки культури, і сільради. Ці об’єкти на прибережній зоні також майже всі зруйновані", - додав речник Херсонської ОВА.

За словами речника, ворг бачить у них сакральність та намагається знищити систему освіти.

Через негоду активність окупантів на цьому напрямку зменшилася, майже вдвічі зменшилася кількість снярядів випущених по місту.

Нагадаємо, мегашторм, який днями вирував на півдні України, залишив без електро-, водо- та тепло постачання третину жителів окупованого Маріуполя. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів радник мера міста Петро Андрющенко.

Він зауважив, що так звана окупаційна влада старається щось позапускати, але поки що не надто ефективно.

"Гуманітарна ситуація складна, враховуючи стан абсолютної більшості будинків, в яких продовжують жити люди. Шторм показав всю нікчемність російських ремонтів. У дуже багатьох будинках знесло дахи, які вони начебто ремонтували і позносило багато того, чого вони начебто зробили", - розповів Андрющенко.

Як писали "Ми-Україна" раніше, цього місяця стало відомо, що російські окупанти активно транспортують свої резерви на фронт, зокрема на напрямку Маріуполь. Техніка окупантів на цьому напрямку отримала нову символіку та позначки.

 

 

 

Головне