На позиції ЗСУ вже доставили частину озброєння з попереднього пакету допомоги США, - Білий Дім

На позиції ЗСУ вже доставили частину озброєння з попереднього пакету допомоги США, - Білий Дім

На позиції ЗСУ вже доставили частину озброєння з попереднього пакету допомоги США. Про це повідомили в Білому Домі.

Як передає Reuters, про це повідомив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі. З міркувань безпеки він не називав, що саме вже поїхало на фронт. При цьому додав, що швидкі терміни доставки обумовлюються тим, що частина озброєння була заздалегідь розміщена в Європі.

"Міністерство оборони США буквально перевертає небо та землю, щоб зробити це якнайшвидше. І зараз ще триває робота над тими поставками, які залишилися у попередньому пакеті", - зазначив Кірбі.

Пентагон працює так само у швидкому темпі, щоби надати Україні новий пакет військової допомоги на суму 400 мільйонів доларів.

"Це достатньо серйозний пакет. Різноманітність систем, які є лише в ньому, досить вражаюча – усе це стане їм (українським силам) у нагоді в той час, коли вони намагаються відбити російські наступали на Донбасі, а тепер і на підступах до Харкова", – зауважив Кірбі.

Нагадаємо, оперативники й аналітики Головного управління розвідки Міністерства оборони України ідентифікували 36 росіян, причетних до ударів ракетами "Кинджал" по Україні. Про це повідомляє ГУР.

Як писали "Ми-Україна" раніше, служба безпеки України запобігла теракту у Києві, який російське гру планувало здійснити в українській столиці 9 травня. Про це повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

Головне