На порталі "Дія" призупинили функцію бронювання від мобілізації

На порталі

Державний портал "Дія" тимчасово призупинив функцію бронювання працівників від мобілізації. Користувачі, які намагаються подати заяву на бронювання, бачать повідомлення про тимчасове закриття послуги.

Причиною призупинення стало проведення масштабного аудиту вже заброньованих військовозобов'язаних, який триватиме до 15 листопада. Це рішення було анонсовано 10 жовтня першим заступником міністра оборони Іваном Гаврилюком.

За словами Гаврилюка, необхідність у перевірці виникла через різке збільшення кількості заброньованих осіб. Протягом двох років ця цифра становила близько 540 тисяч, але за останні кілька місяців вона зросла вдвічі.

До складу комісії, яка проводитиме аудит, планується включити військових фахівців. Основна мета перевірки - визначити, чи є підприємства, які подали заявки на бронювання, критично важливими для держави. У випадку, якщо підприємство не відповідатиме цьому критерію, статус бронювання його працівників може бути переглянутий.

Це тимчасове призупинення та подальший аудит покликані забезпечити справедливий та ефективний розподіл людських ресурсів між потребами оборони та критично важливими секторами економіки в умовах поточної ситуації в країні.

Нагадаємо, російський сенатор зробив заяву про відведення Чорноморського флоту росії з окупованого Криму

Як писали "Ми-Україна" раніше, державний портал "Дія" тимчасово призупинив можливість подання заявок на бронювання працівників. Ця функція буде недоступна до 15 листопада 2024 року.

Головне