На Полтавщині дитсадок хотів купити кухонний термометр за 384 млн грн

На Полтавщині дитсадок хотів купити кухонний термометр за 384 млн грн

У Кременчуці дитячий садочок оголосив тендер на придбання кухонного термометра за 384 мільйони гривень.

Про це свідчать дані системи публічних закупівель Прозорро.

Договір про закупівлі у Кременчуці за завищеною ціною опублікували 28 серпня.

Дитсад забажав купити кухонний термометр 19,5 см. Очікувана сума, яку садок вказав, склала 384 100 002 гривень. В тендері переміг ФОП Андрій Чорноіван. Договір було укладено в той же день.

Разом з тим, згодом сторони розірвали договір через механічну помилку. За результатами звіту щодо договору було ухвалено рішення вважати його недійсним. В кінцевому рахунку, вартість термометру склала 120 грн.

Нагадаємо, 21 липня у КМДА відмовилися від тендеру на годинники на понад 5 мільйонів гривень.

Це мали бути чоловічі та жіночі годинники зі швейцарським механізмом. Таких годинників збиралися закупити 1 500. Їх планували вручати до нагород, якими місто відзначає військових, волонтерів і киян, які зробили великий внесок у розвиток міста.

Рішення відмінити цю закупівлю та спрямувати заплановані гроші на забезпечення сил безпеки та оборони прийняли ще на початку липня, заявили в КМДА.

Варто зауважити, що  з початку 2023 року Київ виділив більше 380 мільйонів гривень на безпеку та оборону. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, Зеленський вшанував памʼять українців і українок, які віддали свої життя, захищаючи державу.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.