На Полтавщині затримали студентів які підпалювали авто ЗСУ за гроші рф

На Полтавщині затримали студентів які підпалювали авто ЗСУ за гроші рф

СБУ та Національна поліція у Полтаві затримали двох студентів, які виконували замовлення російських спецслужб, підпалюючи автомобілі українських військових.

Про це повідомляє Служба безпеки України в Telegram. 

Зловмисниками виявились студенти віком 18 та 19 років. Фігуранти спалили три позашляховики у Кременчуці, які належали військовим Сил оборони України, які повернулись після бойових завдань.

Фігуранти, місцеві жителі Полтави, вийшли на контакт із представником рф через Телеграм-канали, де шукали можливості “легкого заробітку”. В обмін на обіцяну фінансову винагороду вони почали виконувати вказівки російських кураторів. Проте замість грошей вони були затримані правоохоронцями.

Під час затримання у них вилучили мобільні телефони та засоби підпалу. Зловмисники знімали підпали на відео та надсилали їх для звітності до росії.

Слідчі повідомили їм про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ), і зараз підозрювані перебувають під вартою. Їм загрожує до восьми років позбавлення волі. 

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у співпраці з Нацполіцією за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури.

Як писав “Ми-Україна” раніше, співробітники Держбюро розслідувань провели спецоперацію із затримання керівника одного з районних ТЦК Тернопільщини.

Головне