На Полтавщині затримали чоловіка, який палив об’єкти Укрзалізниці

На Полтавщині затримали чоловіка, який палив об’єкти Укрзалізниці

Служба безпеки України та Національна поліція затримали на Полтавщині російського агента, який готував серію підпалів на стратегічних об’єктах Укрзалізниці. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Місцевий мешканець потрапив у поле зору російських спецслужб, коли шукав роботу в Telegram-каналах.

“Для вчинення диверсій окупанти дистанційно залучили місцевого жителя з Лубенського району області. Він потрапив у поле зору російських спецслужб, коли шукав "легкого заробітку" у телеграм-каналах. Щоб виконати вороже завдання, фігурант відслідковував локації потенційних цілей, а потім з бінокля спостерігав за ними, обираючи "зручний час" для підпалу”, – йдеться в повідомленні.

Зрадник придбав допоміжні засоби – легкозаймисту суміш, захисні рукавиці, ніж та багатофункціональний молоток для зламування дверцят енергообладнання.

Підготувавшись таким чином, він підпалив релейну шафу та відзняв загоряння на камеру свого телефону.

Правоохоронці затримали фігуранта, коли він проводив дорозвідку поблизу нової «цілі». У затриманого вилучено мобільний телефон із доказами комунікації з окупантами, а також знаряддя для вчинення підпалів.

Наразі слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 113 та ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, готування до диверсії, вчинене в умовах воєнного стану).

Як писав "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України та Національна поліція затримали дві групи підпалювачів, які за завданням російських спецслужб палили автомобілі Сил оборони України в Києві та Хмельницькому. 

 

Головне