На Полтавщині вночі стався землетрус

На Полтавщині вночі стався землетрус

На території Полтавської області зафіксували землетрус магнітудою 3,6 у ніч проти 1 березня. Про це повідомляє Головний центр спеціального контролю.

Епіцентр землетрусу знаходився в Решетилівському районі Полтавської області, на захід від Полтави, на глибині 10 км. Згідно з класифікацією землетрусів, ці підземні поштовхи відносяться до категорії ледве відчутних. Їхні коливання могли відчуватися лише окремими людьми, які знаходилися у стані спокою всередині будинків, особливо на верхніх поверхах.

Головний центр спеціального контролю зауважує, що подібні за силою землетруси в Полтавській області реєструвалися і раніше: 23 липня (магнітуда 2,6), 8 червня (магнітуда 3,7), 26 травня (магнітуда 3,5) та 14 січня (магнітуда 2,7) 2023 року.

Довідка.

Землетруси часто відбуваються в регіонах, де не спостерігається підвищена сейсмічна активність, але проводиться видобуток газу. Наприклад, Нідерланди, які часто стикаються з землетрусами, поступово скорочують видобуток газу на найбільшому родовищі в провінції Гронінген у Європі.

Полтавщина є одним із лідерів за обсягами покладів і видобутком газу в Україні, де третина усього газу в країні видобувається саме тут. Тільки минулої осені завершили буріння нової свердловини, а позаминулого року відновили ще дві. За повідомленнями місцевих ЗМІ, 20 січня 2024 року розвідувальні роботи мали розпочатися саме на території Решетилівської громади. Проводяться ці розвідувальні роботи за допомогою сейсмічних хвиль.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, на Тернопільщині помер чоловік, якого госпіталізували з ТЦК.

Головне