На Полтавщині СБУ викрила корупційну схему з фіктивними медичними документами для відстрочки від мобілізації

На Полтавщині СБУ викрила корупційну схему з фіктивними медичними документами для відстрочки від мобілізації

Служба безпеки України викрила корупційну схему, організовану головою медико-соціальної експертної комісії з Бахмута, яка разом зі спільниками з медичних закладів видавала фіктивні медичні документи для відстрочки від мобілізації. 

Про це повідомляє пресслужба СБУ. 

Вартість таких документів доходила до 200 тисяч гривень для однієї особи.

Після початку повномасштабного вторгнення лікарська комісія була переміщена до Полтави, де налагодила масовий продаж фіктивних довідок про непридатність до військової служби. Документи видавались без фактичного проходження медичної комісії. Серед “клієнтів” були мешканці кількох областей і ті, хто виїхав з тимчасово окупованих територій.

Правоохоронці задокументували видачу більше 40 фіктивних висновків та у ході обшуків було вилучено документи, банківські картки, комп'ютерну техніку та інші докази. Організаторці схеми повідомлено про підозру за ч.1 ст.368( прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Досудове слідство триває. 

Комплексні заходи здійснювали співробітники Служби безпеки України в Полтавській області спільно з ГУ НП в Полтавській області під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки і Національна поліція України ліквідували схему ухилення від мобілізації, яку організував засновник юридичної компанії з Києва.

Головне