На Полтавщині п’яний чоловік кинув гранату біля будівлі: троє людей отримали поранення

На Полтавщині п’яний чоловік кинув гранату біля будівлі: троє людей отримали поранення

На полтавщині 8 вересня стався інцидент, чоловік у стані алкогольного сп'яніння кинув гранату біля багатоквартирного будинку, внаслідок чого троє людей отримали поранення. 

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Полтавській області. 

В місті Гребінка, Полтавська область близько 4:00 ранку стався вибух гранати біля багатоквартирного будинку на вулиці Незалежності. За попередніми даними, вибух стався через те, що 28-річний чоловік, перебуваючи у стані сп’яніння, кинув гранату у дворі п’ятиповерхового будинку. 

У результаті вибуху троє місцевих мешканців, які перебували в бесідці неподалік, отримали поранення. Потерпілих 1989, 1986 та 1992 років народження було доставлено до лікарні, їх життю нічого не загрожує.

Зі слів начальника сектору поліцейської діяльності №1 (м. Гребінка) Лубенського райвідділу поліції Сергія Кудрика, на місце події оперативно прибули слідчо-оперативна група, криміналісти та медики. Слідчі провели обшук за місцем його проживання, де були виявлені та вилучені речові докази, що направлені на експертизу. Підозрюваний затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Після проведення обшуку, фігуранта затримано, йому вже повідомлено про підозру у вчиненні двох злочинів. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу - тримання під вартою.

Слідчі поліції, під процесуальним керівництвом Пирятинського відділу Лубенської окружної прокуратури, проводять досудове розслідування за частинами 4 статті 296 (хуліганство з застосуванням спеціально пристосованого предмета) та 1 статті 263 (незаконне зберігання вибухових речовин) Кримінального кодексу України. У разі визнання вини, чоловіку загрожує покарання від трьох до семи років позбавлення волі.

Як писали “Ми-Україна” раніше, у місті Лубни Полтавської області невідомий чоловік підірвав гранату біля входу до супермаркету, внаслідок чого сам загинув неподалік. У результаті вибуху троє осіб отримали поранення.

Головне